Yves Huts
1996'dan beri bas gitar, 1989'dan beri piyano ve 1995'ten beri de gitar çalıyorum. 1997'de Axamenta (BElçikalı Fantazi Metal grubu)'ya klavyeci ve gitarist olarak katıldım. Grupta bulunduğum sürede bir MCD "Nox Draconis" ve bir full albüm "Codex Barathri" yi çıkardık. Grubuma çok şey borçluyum. Bütün zamanımı Epica'ya harcadığımdan dolayı Axamenta'yı 2003 yılının ortalarında bırakmak zorunda kaldım. Bunun yanı sıra bir süre Gurthang (Black Metal)'de klavye çaldım. Mayıs 2002'de ise Epica'nın bas gitaristi oldum
Coen Janssen
Klasik piyano dersleri almaya başladığımda 8 yaşımdaydım. 16 yaşımda son sınavımı da geçtikten sonra yeteneğimi konservatuarda denedim. Fakat hala lisedeydim, temel konservatuar derslerini tam olarak almaya başlayamadım ve bu yüzden önce iki yıllık hazırlık dönemini ardından da liseyi bitirerek piyano bölümünde bütün dersleri almaya başladım. İki yıl sonra, bugün de aktif olduğum, konservatuarın pop bölümüne geçmeye karar verdim.
Sadece klavyeci olarak değil, gitarist, basist ve davulcu olarak da birçok grupta çaldım. Jack'in grubu terketmesinden sonra onun yerine bir konserde After Forever ile birlikte çaldım.
Ad Sluijter
12 yaşımda gitar çalmaya başladım. 16 yaşımda ilk grubum Tremor'da çalmaya başladım, Eye Of Time isimli demo kayıdında çaldım ve bir mini tura çıktım. Daha sonra ayrılmaya karar verdim çünkü yeni bir müzikal yöneliyorlardı, buna yönelim bana uymuyordu. Fazla zaman geçmeden Mark ile tanıştım. Eurorock Festivali'nde After Forever'da konuk müzisyen olarak çaldım. Sonra Mark ile After Forever'ın bir yan projesi için müzik yapmaya karar verdik. Film müziklerine düşkünlüğümüz bizi en iyi şekilde tanımlar. After Forever'dan ayrıldıktan sonra bana yeni grubuna katılıp katılmayacağımı sordu ve ben de burdayım
Mark Jansen
Gitar çalmaya 15 yaşımda başladım, Sander (After Forever'ın gitaristi)'dan hemen sonra After Forever grubuna katıldım. 2002 yılında Ad ile bir proje yaptık ve kısa bir zaman sonra bu yeni grup oluşturuldu. Şu an bir film teklifi üzerinde çalışıyorum.
Simone Simons
10 yıldan beri aktif olarak müziğin içindeyim, 1 yıl boyunca flüt çaldım, daha sonra da 1 yıl süreyle jazz/pop müzik dersleri aldım. Hoşlanmadığım için bıraktım. Şarkı söylemediğim bu dönem, 14 yaşımda Nightwish ile tanışmama kadar sürdü, 16 yaşıma kadar Nightwish şarkıları söyledim. Bundan çok hoşlandım ve klasik ses dersleri almayı istedim. Şu an bir koroda söylüyorum ve umarım gelecekte daha iyisi olur.