Slipknot'ın ödüllü bateristi Joey JORDISON ve Static-x' den Wayne STATIC'i kadrosunda barındıran, punk-hard core karışı bir türe sahip olan Murderdolls, 2002'de ilk albümleri olan 'Beyond the Valley of the Murderdolls' u yayınladılar.
Slipknot'ın ödüllü bateristi Joey, Murderdolls'da gitarist olarak karşımıza çıkıyor.
Grup; Wednesday 13 (vokal), Joey JORDISON (gitar), Acey SLADE (gitar), Eric GRIFFIN (bass) ve Ben GRAVES (bateri) den oluşuyor.
Gerek görünümleri gerekse sahne duruşlarıyla biraz MARLIYN MANSON'ı anımsatıyorlar. E ne de olsa Joey, Marliyn'in kankası...
"bence bir çok genç müziğimizden hoşlanacak çünkü diğerleri gibi depresif değil." diyor gitarist Joey Jordison." benim asıl istediğim de bu.. sence bu Slipknot'da istediğim şey olabilir mi? hayır, bu grupta bateri çalmıyorum, maske takmıyorum ve müzik tamamen Slipknot'da yaptığımın zıttı.fakat hala sertiz. bu beni rahatlatan şey, her zaman yaptığım şey.çünkü eğlenceli. herşey her zaman ağır ve depresif olamaz, içinde eğlence de olmalı kesinlikle"
"biz komedi şeyleri yazmıyoruz" diyor Wednesday 13. "fakat şu 13. Cuma filmlerinde sizi çeken şey ne?izliyorsunuz çünkü onların içinde komik şeyler war..bizim müziğimiz de öyle--- her şarkımızda küçük hikayeler war"
yani W13"I'd rather cut you than the wedding cake, and your bloody guts on my rented tux, and 'I do,' 'I do,' 'I do wanna kill you,'" derken aslında yapmak istediği şey piskopatca mizahnı bize yansıtmak değil, sadece işin içine eğlence katmak.
ve Joey Jordison ekliyor gülerek:
"daha başım belaya girecek, henüz hiç birşey olmadı.. inanın ya da inanmayın, bu adamlarla birlikteyken Slipknot'da olduğumdan daha tehlikedeyim. çünkü korumalarımız yok! eğer bu elemanlar beni kaçırırlarsa kimse birşey yapamayacak!"
Hem Slipknot hem de Static-x den etkilenen grubu iki grubun dinleyiciside dinleyebilir.
yeni yeni dinlemeye başladım sevdim ii bi grup ...