Müzik kalite barındırdığı sürece müziktir... Eğer bu ilkeyi savunuyor ya da önemli olduğunu vurguluyorsanız bir çok şeyin eleştirisini sert yapıyor olmalısınız... Neden bahsediyor bu şahıs diyeceksiniz. Türkiye de sayılamayacak derecede kendini bir yerlere sokmaya çalışan, rezilliğinin farkına varamayıp müziği en başarılı bir şekilde kirleten,burnunu sokup sonuna dek kaliteyi yerlerde süründüren binlerce adam var. Bu adamlar (bırakın bütününü ele almayı biz sadece metal ve rock kısmıyla ilgilenelim diğer alanlara girersek çıkmakta, yorum yapmakta eminim mümkün olmayacak ki zaten onlar fazla da ilgilendirmiyor beni) bırakın kaliteyi yakalamayı daha doğru düzgün ne halt yediklerini bilmeyen hangi çizgide yer alması gerektiğinden haberdar olmayan insanlardır. Herşey bilinç ve altyapıdır aslında! öyle bir toplum olmuşuz ki ne bilinç ne de kaygıya sahibiz. Ve böyle bir durumda '' ben herşeye ragmen her türlü saçmalığa ragmen ülkemin insanlarının yarattığı herşeye sahip çıkıyorum ne olursa olsun destek veriyorum diyorsanız bilgi seviyenizde sizinde sorun vardır. Diyeceksiniz ki ''imkanlar sınırlı, bu yüzden kalite bu kadar oluyor'' peki kaliteli ve seviye barındıran müzik yapmak adam akıllı beynini kullanarak yeni şeyler yaratmak ya da yapabildiğinin en iyisini yapmak beyin mi ister yoksa sadece para mı??? bana kalırsa tek bir cevabı var... BEYİN!!! Iron Maiden ı örnek alalım. İlk kurulduğu zamanlar imkansızlığın en üst seviyesinde olan albümlerini çıkarabilmek adına gitarlarını satan ama hepsinin sonunda heavy metal in zincirine sağlam,paslanmayan, asla kendinden ödün vermeyen en önemli halkalarını takan bi kaç insandan bahsediyoruz. Yani adamlar açken b*k çukurundaykende müzik yapabiliyorlar hem de alasıyla! Şimdi bu örnekten nasibini asla alamayacak olan bir kaç bozuk insan topluluğuna ya daha iyi birşeyler çıkartırlar mutlaka deyip sonuna kadar destek mi verelim. Sonuç olarak üzülerek söylüyorum ki üretemeyen zihniyetleri desteklemiyorum ve malesef dinleyemiyorum çünkü ortaya koyabildikleri ya da en öznel anlatımla benim dinleyebileceğim birşey yok!!!
Benim düşüncem saygı duyana saygı duyarım