Rock'N HeLL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Rock'N HeLL

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Bir Genç Kızın Gizli Defteri

3 posters
YazarMesaj
sc3nT..
Süper Rocker
Süper Rocker
sc3nT..

Bir Genç Kızın Gizli Defteri Empty
MesajKonu: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedC.tesi Şub. 16, 2008 11:43 pm

1. Kitap- Bir Genç Kızın Gizli Defteri
İlk gençlik yıllarımızda sırlarımızı ve yalnızlığımızı paylaşan, bizleri yargılamadan dinleyen birilerine gereksinim duyarız. Ve bu biri çoğu kez anı defterlerimizdir. Herkesin hayallerini, umut ve sevgilerini içinde bulabileceği bir gençlik romanıdır. (Arka Kapak)

------------------------------------------------------------------

2.Kitap-Arkadaşlar Arasında
Bu kitap Serra adında bir genç kızın günlüğünden oluşmaktadır.
Serra ile annesi İzmir'dem yaşıyorlardı. Daha sonra annesine gelen bir iş teklifi nedeniyle İstanbul'da boğaza yerleştiler. Önce Serra yeni okula başlayacağı ve yeni arkadaşlar edinmesi gerektiği için panik yaptı.Yeni arkadaşlar edinemeyeceğini düşünerek bazı kötü arkadaşlarının eline alet oldu. İstemediği halde onların isteklerini yerine getirdi.
Böyleve Serra yeni arkadaşlar edinmenin zorluğunu yaşarken kendisine güvenmeyi öğrendi. Annesi ona, ' kendine inana-mak zorundasın, aksi halde her zaman sana el uzatacak birini beklersin' demişti. Böylece Serra kendi ağılığını ortaya koyarak iyi arkadaşlar edindi.
Lise 1C sınıfının en iyi öğretmenlerinden biri olamn Mualla Hanımın sayesinde Serra ve arkadaşları 'düşünme' nin önemini anladılar.
Mualla Hanım okul için çok yararlı bir öğretmendir. Çocukları hafta sonlarında çeşitli bale, tiyatro ve operalara götürmektedir. Ayrıca okulun güzelleştirilmesine katkıda bulunmuştur.
Bu kitap bir çok olaydan ders çıkarmamı sağladı, herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap olduğuna inanıyorum...

3.Kitap-Kendi Ayakları Üstünde
Serra ve arkadaşları yeni yaşam serüvenleri peşindeler. Bu kez, gelecekle ilgili kararlar için kafa yoruyorlar. Kendi ayakları üstünde durmak istiyorlar.

Mutluluğu başkalarının gözlerinde değil, kendi içlerinde aramanın önemini fark ediyorlar. Ve tüm bu savaşımı yine kah gülerek, kah hüzünlenerek ama hep birbirlerine omuz vererek sürdürüyorlar.

İpek Ongun, tüm eserlerinde olduğu gibi, bu kitabında da, gençlere yeni seçenekler sunuyor: Bencilliğin, şiddetin ve çıkarcılığın karşısına sevgiyi, dostluğu, yardımlaşmayı, paylaşmayı; sıradanlığın karşısına, kişinin kendine özgü kurallarıyla, kendi kişiliği ve yeteneği doğrultusunda yaşama yürekliliğini; tekdüze bir hayatın karşısına, sanatla, sporla, kitaplarla, arkadaşlarla yoğrularak 'yaşanmış' günleri koyuyor.

Ve biz de yayınevi olarak, iyi bir seçenek sunmanın her zaman için yasaklamadan daha etkili olduğu inancını taşımaktayız.

Bu nedenle 'şiddet' medyasına karşı başarılı bir alternatifi, gençlerin beğenisine, anne babaların ve 'ilgisiz' ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

(Arka Kapak)

4.Kitap-Adım Adım Hayata
Bu kez amaç, hayatta hem başarılı, hem de mutlu olmak...
Serra ve arkadaşları üniversitede... Yeni bir ortam, yeni arkadaşlar, eski ve yeni aşklar arasındaki gelgitler, ilişkilerde yaşanan sürprizler...
Ve hayatta hem başarılı, hem de mutlu olabilmek için bir bilge kişiyle yapılan söyleşiler... hayatı, aşkı, cinselliği, yaşama kültürünü, sorgulayarak düşünmeyi, duygusal zekanın değerini ortaya koyan konuşmalar...
Daha da önemlisi, küreselleşmenin başdöndürücü hızıyla içine çekildiğimiz rekabet ortamında, insandan insana dokunuşlarla gerçekleşen mutluluğu iş başarısına kurban etmemek... Aileden, dostlardan, duygusal yaşamdan vazgeçmemek... hayatın dengelerini koruyabilmek... yani hem başarılı, hem de mutlu olmak üzerine sorular, yanıtlar, tartışmalarla örülü bu son çalışma...

5.Kitap-İşte Hayat
Kepler havaya...
Diplomalar alınıyor.
Serra artık hayatla yüzyüze
Ve hayatla ilgili önemli bir ayrıntının farkına varıyor bu süreçte...
Hayatla ilgili bilgiler tersinden öğreniliyor.
Okulda önce çalışıp sonra sınıyor insan...
Hayatta ise önce sınanıp sonra bir şeyler öğreniliyor.
Bakalım Serra neler öğreniyor?
(tanıtım yazısından)

6.Kitap-Şimdi Düğün Zamanı
Bu aslında bir veda mektubu...
Serra'ya veda etme zamanı geldi.
İnanın, ben de sizler kadar hüzünlüyüm.
Dile kolay, tam on üç yıldır Serra'yla birlikte yaşadık,
sorunları aştık, ağladık, güldük.
Ama, bu süre de iyi işler de yaptık.
Ve bunları sizlerle el ele başardık.
Siz beni yönlendirdiniz, ben yazdım.
Ve bu kitaplar yazılırken sadece siz değil, ben de çok şey öğrendim.
Her yazarın bir çıkış noktası vardır.
Benim ki, 'gence hizmet!'
Bu, her şeyin önünde geliyor, benim için.
Her şeyin bir zamanı var deriz ya hep...
Şimdi düğün zamanı!
İpek Ongun
(ama İpek Ongun böyle dese de -veda etse de- 7.Kitabı şuanda pisalarda..

7.Kitap-Hayat Devam Ediyor
Hayatta ne çok yollar yürüyoruz.
Okul yolları... Çocukluk yolları... İlk gençliğin sancılı yolları... Üniversite yolları... Romantizmin acı tatlı yolları... Çalışma yolları...
Dönüp baktığımda bir prizma görüyorum sanki... Serra'nın ne çok yüzü var.

Çocuk Serra... Okullu Serra... Üniversiteli Serra... Aşık Serra..
Başka başka yollar, başka başka hayatlar, başka başka kimlikler, düşünceler, duruşlar...
Şimdiyse evlilik yolunda...
Hayat devam ediyor!

(son kitabını dört gözle bekliyorum..)

Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedPaz Şub. 17, 2008 3:33 pm

Güsel paylaşım teşekkürler... Ama bunları tek bi msj içerisinde toplasaydın olmazmıydı scratch
sc3nT..
Süper Rocker
Süper Rocker
sc3nT..

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedPaz Şub. 17, 2008 4:18 pm

Slipknot_9 demiş ki:
Güsel paylaşım teşekkürler... Ama bunları tek bi msj içerisinde toplasaydın olmazmıydı scratch

Haklısın olurdu ama denedim çok karışık oldu ya da ben yapamadım.. Bi sorun mu var.. Yani bişi oluosa söyle... scratch ama denerim.. WinkWink cheers
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedPaz Şub. 17, 2008 4:37 pm

sc3nT.. demiş ki:
Slipknot_9 demiş ki:

Haklısın olurdu ama denedim çok karışık oldu ya da ben yapamadım.. Bi sorun mu var.. Yani bişi oluosa söyle... scratch ama denerim.. WinkWink cheers

Hayır sadece post kirliliği lol!
sc3nT..
Süper Rocker
Süper Rocker
sc3nT..

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedPaz Şub. 17, 2008 4:38 pm

Slipknot_9 demiş ki:
sc3nT.. demiş ki:
Slipknot_9 demiş ki:

Hayır sadece post kirliliği lol!

haha
ßus3
Süper Rocker
Süper Rocker
ßus3

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedSalı Mart 04, 2008 6:43 pm

İlk 2 serisini okudum şimdi 3. kitabı alıcam!çok güzel kitapLar
razorblade_kiSS
Moderatör
Moderatör
razorblade_kiSS

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedSalı Mart 04, 2008 6:49 pm

bunu ablam okumuştu ama ben böyle kitaplardan pek hoşlanmam silent bu arada kırmızıyla yazmasan gözlerim bozuldu okurken LoL
sc3nT..
Süper Rocker
Süper Rocker
sc3nT..

MesajKonu: Geri: Bir Genç Kızın Gizli Defteri   Bir Genç Kızın Gizli Defteri Icon_minipostedCuma Mart 21, 2008 7:21 pm

razorblade_kiSS demiş ki:
bunu ablam okumuştu ama ben böyle kitaplardan pek hoşlanmam silent bu arada kırmızıyla yazmasan gözlerim bozuldu okurken LoL

Bende dikkat ettim cidden insanın gözü ağrıyor, bi daha yazmamm.. WinkWink

Bir Genç Kızın Gizli Defteri
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-