Rock'N HeLL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Rock'N HeLL

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

YazarMesaj
sc3nT..
Süper Rocker
Süper Rocker
sc3nT..

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Empty
MesajKonu: Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz   Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Icon_minipostedPaz Şub. 17, 2008 4:30 pm

Aziz Nesin Yaşar Ne Yaşamaz'ı önce radyo oyunu olarak yazdı. Kazandığı büyük başarı üstüne sahne oyunu haline getirdi. Israrlar üzerine senaryosunu yazdı; çoğu tiyatrocudan olduğu gibi, bu kez de filmciden telif hakkını alamadı. Bir haftalık gazetede çizgi romanı yayımlandı. Ardından televizyon senaryosunu yazdı. okurların isteği, çevrenin baskısı artınca sonunda Yaşar Yaşamaz, şu anda bu roman oldu.
Kitabın giriş yazısını kaleme alan Meral Çelen bu büyük ilgiyi Yaşar Yaşamaz'ın ağzından şöyle açıklıyor:
"...Ünümün bu kadar yaygınlaşmasına, beni bu kadar sevmenize ilk zamanlar akıl erdiremiyordum ama, şimdi biliyorum artık... Nasıl hepimizde biraz Don Kişot'luk varsa, demek biraz da Yaşar Yaşamaz'lık varmış... Başıma gelenler yabancınız olsaydı, sever miydiniz beni, arar mıydınız?"

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
1 sayfadaki 1 sayfası