Rock'N HeLL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Rock'N HeLL

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Metalci Kavramı

3 posters
YazarMesaj
Heretic
Acemi Rocker
Acemi Rocker
Heretic

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedÇarş. Nis. 09, 2008 8:52 am

Bir de buradan bakın. Metalci ne kadar tanıdık geliyor değil mi? Her yerde kullanılan kelimeye yabancı değilsinizdir kesin. Metal dinleyen herkez metalcidir. Bunu böyle empoze ettiler şimdiye kadar bize. Metalci olmak için grup dinlemek yeterli mi acaba? Dinleyici ile Metalci arasındaki kavramı kaç kişi gördü? Dinlemeke yeteli mi acaba ? Hatta ve hatta bırakın onu, nu zımbırtılarını dinleyipte, iki kafa sallayıp, bi break dans yaparak bile metalci olacağını sananlar var. İnsanlarda metalci olacam diye bir hırs var sanki. Yaşayış tarzıyla değilde, bir şeyler yaparak metalci kavramını kişiliğine oturtmak kaygısını taşıyor insanlar, ben bunu gördüm aylardır.

Neymiş bu metalci olmak sıralayalım.

-Kafa Sallamak ( Headbang yapmak ) mı ?

-Yoksa Horned Hand yapıp bir kaç poz vermek mi ? Ayrıca umarım o işaretin Horned Hand diye isimlendirildiğini biliyorsunuzdur.

-Sadece gitar çalarak mı ? Ne tür gitar olduğun farketmez, çünkü her önüne gelen gitar aldığı ve kendini metlaci sıfatını takıyor.

-Burası önemli.Bir kaç kez sahne alarak, biz buyuzz, rock'n rll ruless, diye insanlara haykırarak mı ?

-Saç uzatarak mı ? 70 sonlarındaki heavy metal kültüründen gelen bir şeydir saç uzatımı. Özü basmakalıp düşüncelere isyan, onlardan kurtulmak olan heavy metal, uzun saç basmakalıp düşünceyi de aşmıştır uzun saç ile.Ama öyle bir hava var ki, sanki saç uzatınca "Vay be ben tüm basmakalıplarımı yıktım, artık bende bir heavy metalciyim" diyor insan.

- Aşağıdaki gibi gothic resimler çizerek mi ?

..Metalci Kavramı Yume___Gothic_Lolita_by_Kie_chan

- Ve en önemli konu, iki üç pentagram çizerek, bir kaç devil çizip, satanic unsurlara yer vererek mi ?

Bu Maddelerin koca bir cevabı var: HAYIR!

Bunları yaparak "Metalci" olacağını sanan insanlara yazık ki ne yazık ! Bu saydıklarım bu kültürü benimsedikten sonra, metal kültürü ile harmanlandıktan sonra kendiliğinden gelen şeyler zaten.Yani birer semboldur, asla onları yapıp da insanların kendilerine yakıştırma yapmaları için değildir.

İşte "Özenti" kavramı da burada başlıyor esasında.Birisinden görüp de başlanılan olaylar insanı özenmek eylemine götürüyor.Peki sonrasında ne olacak? Belli esasında.Birkaç gün, ay sonra başka birinden gördüğü bir kültürü benimseyecek ve ben ***cuyum diyecek, tıpkı metalciyim dediği gibi.Popçu, Clubber, B-Boy, DJ olacak belki.Hatta bunların hepsini sırasıyla olacak belki de. "Metalciyim" diyerek başladığı bir olaydan nerelere geldi bakın bir özenen..Yani sadece "başkası yaptığı için yapan" insan.

Peki nasıl Metalci olunur ?

Esasında Metalci olunmaz.Yani bir çaba sarfederek Metalci olunamaz.Hayat felsefenle, ideolojinle, yaşam tarzınla, dinlediğin şarkılardan ana fikir çıkarmanla zaten sen bir metalcisindir, günümüzdeki insanlar gibi çaba sarfetmek, elbette çok saçmadır.

"Dinleyici" ve "Metalci" farklarına hiç girmiyorum zaten, sitedeki bir ankette Kaan bunu anlatmıştı...

Her zaman dediğim gibi, Metalci bilgili, kültürlü insanlardır, özenti insanla bir olamaz.Bir insan;

-Judas zekası
-Sabbath kültürü
-Manowar savaşı
-Maiden terbiyesi
-Scorpions gücü
-Kiss fizyolojisi
-Ozzy osbourne kavrayışı
-Mercyful Fate dehası
-Mötley Crüe çizgisi
-Whitesnake karizması
-Dio haykırışını

yakalayabilmişse o zaten Metalci'dir, bir çabaya kesinlikle gerek yoktur.

Metalci olmayı, Metal'i en önemlisi Heavy Metal'i kimsenin bu kadar ayaklar altına almaya hakkı yoktur ! İki takla atıp bir amuda kalkıp ben metal tutkunuyum demeye hakkı yoktur ! Hele hele Metalciliğe özenipte Metal'i kötü tanımlamaya hakkı yoktur ! Ayrıca Onu Satanist bir öğeymiş gibi yaymaya hiç kimsenin hakkı yoktur !!!

Umarım Metalci Kavramını açıklayabilmişimdir arkadaşlar
razorblade_kiSS
Moderatör
Moderatör
razorblade_kiSS

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Geri: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedÇarş. Nis. 09, 2008 4:18 pm

açıklamışsın sağol ama ''matalci'' kelimesinden nefret ettiğimi belirtiyim.Ben bir metal dinleyicisiyim (=
Heretic
Acemi Rocker
Acemi Rocker
Heretic

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Geri: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedPtsi Nis. 21, 2008 8:04 pm

Ondan bende nefret ederim Very Happy Amam edebiyat dersi vermiyoruz burda
razorblade_kiSS
Moderatör
Moderatör
razorblade_kiSS

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Geri: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedSalı Nis. 22, 2008 12:47 am

ben veriyorum bi sorunmu var.edebiyatla ilgisi yok.salakça bi söz olmasıyla ilgisi var
Misafir
Misafir

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Geri: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedC.tesi Mayıs 03, 2008 10:50 pm

--

En son TheMadness tarafından Cuma Mayıs 16, 2008 9:02 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
razorblade_kiSS
Moderatör
Moderatör
razorblade_kiSS

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Geri: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedPtsi Mayıs 05, 2008 4:46 pm

komik polemik hehe seni güldürdüysem ne mutlu bana
H.Kovalainen
Süper Rocker
Süper Rocker
H.Kovalainen

Metalci Kavramı Empty
MesajKonu: Geri: Metalci Kavramı   Metalci Kavramı Icon_minipostedC.tesi Haz. 14, 2008 8:05 pm

işte buu yüzden "METALCİ" değilim Razz "METALCİ" değil, bir "DİNLEYİCİYİM"... cheers

Metalci Kavramı
1 sayfadaki 1 sayfası