Büşhram Admin
Mesaj Sayısı : 205 Kayıt tarihi : 03/02/08 Yaş : 32 Nerden : Cehennemin Dibinden =Pp
| Konu: BuLutsuzLuk ÖzLemi Ptsi Şub. 04, 2008 3:18 am | |
| Bulutsuzluk Özlemi, 1980'li yıllarda kurulmuş Türk alternatif rock grubudur.
Grup adını Mümtaz Soysal'ın bir makalesinin başlığından almıştır. Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock yapan grubudur. Tarzları, Anadolu Rock'ın dışında, "Türkçe sözlü rock yapılabilir mi" sorusuna karşı tepki olarak gelişmiş, Batı kaynaklı rock melodi ve ritimleriyle Anadolu melodilerinin bütünleştirilmesinden oluşmuştur.
Grup, şarkı sözlerinde özellikle sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları işlemiştir. Grubun değişmeyen üyeleri; Nejat Yavaşoğulları ve Sina Koloğlu'dur.
Grup 1980li yıllarda kurulmuş ve 1986 yılında ilk albümünü çıkarmıştır. Türkiye'nin önde gelen rock grubudur. Genellikle "protest müzik" yapmaktadır. 1990'lardaki çalışmaları ile Türkiye'deki rock müziğin gelişimne olanak sağlayan Bulutsuzluk Özlemi, kendi türlerinin de ilklerinden biridir.
Grup şarkı sözlerinde sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları dikkate almıştır. Grupta Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Akın Eldes, Sunay Özgür, Utku Ünal, Deniz Demiröz, Berke Özgümüş, Burak Güven, Serdar Öztop gibi müzisyenler yer almıştır.
Irak Savaşı sırasında Nejat Yavaşoğulları'nın gitarının üzerindeki "Savaşa Hayır" yazısı Power Türk televizyon kanalı tarafından silikleştirilmiştir. Söz konusu kanalda sonra yayından da kaldırılan klip, gelen tepkiler üzerine sansürsüz olarak tekrar yayınlanmıştır. | |
|
RoCkeR AnGel Moderatör
| Konu: Geri: BuLutsuzLuk ÖzLemi Cuma Şub. 08, 2008 4:12 pm | |
| Pek dinlemem ama 'Sözlerimi Geri Alamam' parçaları güzel.... | |
|
razorblade_kiSS Moderatör
Mesaj Sayısı : 677 Kayıt tarihi : 05/02/08 Yaş : 32 Nerden : in_FLAMES
| Konu: Geri: BuLutsuzLuk ÖzLemi Cuma Şub. 08, 2008 4:14 pm | |
| - RoCkeR AnGel demiş ki:
- Pek dinlemem ama 'Sözlerimi Geri Alamam' parçaları güzel....
ben yine sana katılıyorum o şarkısını seviyorum diğerlerini dinlemedim bile | |
|
RoCkeR AnGel Moderatör
| |
sc3nT.. Süper Rocker
| Konu: Geri: BuLutsuzLuk ÖzLemi Paz Şub. 10, 2008 2:57 pm | |
| Seni görmem lazım, sözlerimi geri alamam şarkılarını çok severim, müzikleri bnce kaliteli, dinliyorum... | |
|