Büşhram Admin
Mesaj Sayısı : 205 Kayıt tarihi : 03/02/08 Yaş : 32 Nerden : Cehennemin Dibinden =Pp
| Konu: Kurban Ptsi Şub. 04, 2008 3:20 am | |
| Kurban, Türk Rock grubu. 1995 yılında Outside adı ile kuruldu. Bu isim altında ingilizce şarkılar çaldılar. 1997 yılında grubun ismini Kurban olarak değiştirdiler ve aynı yıl, 1995 yılında katılıp başarı kazanamadıkları Roxy Müzik Yarışması'na katılarak 3.oldular 1999 yılında Metallica'nın Ali Sami Yen Stadı'nda verdikleri konserde alt grup olarak Metallica'dan önce çok başarılı bir konser verdiler.
1999 yılının Mart ayında ilk albümleri olan Kurban'ı piyasaya sürdüler. Ardından eski gitaristleri Umut Gökçen'in Amerika'ya göçmesi ile gitarist değiştirdiler ve son iki albümde yer alan Özgür Kankaynar ile yola devam kararı aldılar. Sert ve İnsanlar albümleri ile müzik hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiler.
Son büyük canlı performanslarını ROCKISTANBUL 2005'te Megadeth'in alt grubu olarak yaptılar. Grup Haziran 2005 itibariyle, tüm yükün Deniz Yılmaz'ın üzerine binmesi ve son albümleri İnsanlar'ın bir ayda sadece 25.000 kopya satması sebebiyle dağıldığını açıkladı. Deniz Yılmaz Panik isimli gruba, davulcu Burak Gürpınar Athena'ya katıldı, grubun basçısı Kerem Tüzün ise Demir Demirkan'la sahne almaya başladı. Grubun bir akustik albüm projesi vardı, fakat dağılmaları sonucu bunu gerçekleştiremediler.
Kurban 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle tekrar bir araya geldiklerini açıkladı. Tekrar birleşmelerinin ardından 26 Ocak 2007'de İstanbul'da ve 27 Ocak Ankara'da olmak üzere konser verdiler.
2007 nin ilk aylarında turneye çıkan Kurban, solist Deniz Yılmaz'ın askere gitmesi sebebiyle 25 Şubat 2007'den itibaren 15 aylık bir ara vermiş durumdadır.
Grup Elemanları Deniz Yılmaz - Vokal ve ritim gitar Burak Gürpınar - Davul Umut Gökçen - Elektro gitar [İlk albümde] Özgür Kankaynar - Elektro gitar (Sert ve İnsanlar albümlerinde) Kerem Tüzün - Bas Gitar [i] | |
|
Dark Light Moderatör
Mesaj Sayısı : 125 Kayıt tarihi : 04/02/08 Yaş : 32 Nerden : zong.
| Konu: Geri: Kurban Ptsi Şub. 04, 2008 1:38 pm | |
| dağılmalarına cok uzulmuştum..ama bırleşmelerı ıyı oldu.dınlemekten zewk aldıgım gruplardan bı tanesi | |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Kurban Salı Şub. 05, 2008 3:25 pm | |
| |
|
razorblade_kiSS Moderatör
Mesaj Sayısı : 677 Kayıt tarihi : 05/02/08 Yaş : 32 Nerden : in_FLAMES
| Konu: Geri: Kurban Çarş. Şub. 06, 2008 8:49 pm | |
| budur işte yüzde yüz müzik en sevdiğim türk rock grubu ... yalan dostum , yine , lambaya püf de | |
|
RoCkeR AnGel Moderatör
| |
sc3nT.. Süper Rocker
| Konu: Geri: Kurban Paz Şub. 10, 2008 3:37 pm | |
| Adı hep korkutmuştur beni. ama allah için dinlemesmde şurdan burda dinlediim kadarıyla müzikleri güzel.. | |
|
H.Kovalainen Süper Rocker
Mesaj Sayısı : 270 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 29 Nerden : uff ne gerek var?
| Konu: Geri: Kurban Paz Haz. 15, 2008 10:34 am | |
| "LaMbAyA pÜf dE" zuaaa, spr spr spr | |
|